پیام وزیر محترم ارشاد در مراسم بزرگداشت شادروان دکتر محمد معین
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا، در پیام سید رضا صالحی امیری آمده است: مفاخر و بزرگان فرهنگ و ادب ایران زمین، سرمایه¬های گرانقدری هستند که تجلیل و بزرگداشت آنان زمینه¬ساز حیات فرهنگی در جامعه است. لازمه تداوم حیات و زیست فرهنگی، توجه به ریشه¬های فرهنگی و الگوسازی برای نسل جوان و آینده است. در میان این گنجینه¬ها و ذخائر فرهنگی و ادبی، نام و یاد بزرگانی چون دکتر محمد معین ماندگار و درخشان بوده و خواهد بود. وی می افزاید: استاد محمد معین شخصیتی است فرهیخته که عمر ارزشمند خود را وقف علم و معرفت نمود و به شکرانه عنایتی که خداوند در این مسیر به او داشت، منشأ آثار گرانقدر و ماندگار در عرصه فرهنگ و ادب این سرزمین شد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این پیام خاطرنشان می کند:کارنامه پربار این بزرگ¬مرد ایران¬زمین و این فرزند شایسته گیلان، چنان درخشان و پربار است که به سادگی از کنار آن نمی¬توان عبور کرد، آثاری که هریک حائز ارزش و اعتبار علمی و ادبی بسزایی است. به گفته صالحی امیری، فرهنگ معین، اثرمانای به یادگار مانده از دکتر محمد معین، تنها فرهنگ واژگان نیست، بلکه فرهنگ تحقیق و دانش¬پژوهی است و فرهیختگان، اهل قلم و پژوهندگان دیرسالی است که از این اثر جاودان بهره می¬جویند. اگرچه فرهنگ¬نویسی و دانشنامه نگاری عرصه¬ای پویا است همگام و همراه تغییر و تحول در دانش بشری، نیازمند به روزرسانی است، پیشرو بودن مرحومدکتر معین در استفاده از روش¬های علمی و دقیق، نه تنها مانع از کهنگی آثار او شده، بلکه آثار ماندگار این فرزانه سترگ، پایه و مبنایی برای تحقیقات آیندگان شده است. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: این وزارتخانه مفتخر است که در مراسمی با حضور بزرگان و اهالی فرهنگ و ادب از مقام رفیع این چهره تابناک فرهنگ و ادبیات ایران تجلیل می¬کند، تا علاوه بر بزرگداشت آن ادیب فرهیخته، محفلی برای تبادل¬نظر و گفتگو برای استادان، عالمان و فرهیختگان مهیا کند. صالحی امیری در این پیام ضمن تشکر و قدردانی از دست¬اندرکاران برگزاری این همایش، امیدوارم جامعه علمی و دانشگاهی در بزرگداشت این مفاخر که سرمایه¬های بی¬بدیل فرهنگی هستند، فعال و با نشاط حضور یابند و شاهد ظهور اندیشمندان و فرهیختگان در آینده این سرزمین باشیم. به گزارش ایرنا، همایش بزرگداشت چهل و ششمین سالگرد درگذشت دکتر استاد محمد معین محقق گرانقدر پنجشنبه 155 تیر ماه در آستانه اشرفیه برگزار شد. این همایش همه ساله در چنین روزی با حضور اساتید، فرهیختگان و نخبگان از سراسر کشور در آستانه اشرفیه استان گیلان با همکاری اعضای ستاد بزرگداشت هر بار زاویه‌ای از خدمات ارزنده وی واکاوی و عرضه می‌ شود. منبع: ایرنا 15 تیر 1396 .