دیدار ناگهانی استاد معظم دکتر شفیعی کدکنی از مؤسسۀ لغت نامۀ دهخدا
صبح روز سه شنبه (14/10/1395) استاد شفیعی کدکنی بدون اطلاع قبلی برای دیدار از مؤسسۀ و هیأت مؤلفان لغت نامۀ بزرگ فارسی در کتابخانۀ مؤسسه حضور یافتند و مورد استقبال دکتر حسن انوری، دکتر رسول شایسته، دکتر غلامرضا ستوده، جناب آقای دکتر درزی ریاست مؤسسه و سرکار خانم اکرم سلطانی سرپرست بخش تألیف و دیگر مؤلفان قرار گرفتند.. ایشان در جلسه هیأت مؤلفان حضور یافتند و ضمن پرسش و پاسخ در زمینۀ فرهنگ نویسی و فعالیتهای مؤسسه، دربارۀ میزان علاقه زیادشان به مؤسسۀ لغت نامۀ دهخدا و شخصیت والای علامه دهخدا سخنانی ایراد کردند. و در زمینۀ به کارگیری دانشجویان زبان و ادبیات فارسی با توجه به امکانات و توانایی های مؤسسه رهنمودهایی ارائه نمودند. در سخنانی فرمودند دانشگاه باید قدر مؤسسه لغت نامۀ دهخدا را بداند و زمینه ای فراهم سازد تا مؤسسه بتواند با تمام ظرفیتهایش در خدمت فرهنگ ایران زمین باشد. مطبوعات و رسانه ها باید کاری کنند تا جوانها بفهمند دهخدا چه عظمتی دارد؛ دهخدا یکی از مواهب ملی ماست، دهخدا دانه درشت عجیب و غریبی است. جوانان باید شخصیتهای علمی صد سال گذشتۀ ما را در زمینه های مختلف بشناسند، باید بدانند معین کیست باید بدانند که دکتر معین قربانی فرهنگ ایران است. دکتر معین به علت پرکاری بیش از حد و افراط در کار سکته کرد و مرد او شهید فرهنگ ملی است. ایشان در مورد لغت نامۀ دهخدا فرمودند «بی اغراق می گویم روزی نیست که به لغت نامۀ دهخدا مراجعه نکنم و عقیده ام این است دقیقه ای از دقایق 24 ساعت خدا نمی گذرد که در یکی از دقایق در روی کرۀ زمین یک نفر دارد با لغت نامۀ دهخدا کار می کند و من اینجا قسم حضرت عباس می خورم هیچ فرهنگ دیگری و هیچ کتاب دیگری شاید فقط دیوان حافظ باشد که بشود اینچنین ادعایی در مورد آن کرد. ایشان خطاب به مؤلفان فرمودند شما کار بزرگی انجام می دهید دانشگاه باید قدر این کار را بداند، قدر استادانی مانند دکتر انوری، دکتر دبیرسیاقی، دکتر شایسته، دکتر ستوده و دیگران که عمرشان را در این مؤسسه گذاشته اند بشناسند به هر حال اینها آدمهای فداکاری هستند. ایشان در ادامۀ سخنانشان فرمودند بسیار کسانی هستند که می توانند از مؤسسه لغت نامۀ دهخدا حمایتهای مادی و معنوی کنند، جذب این حمایت ها مستلزم داشتن روابط عمومی قوی است و مؤسسه باید با استفاده از رسانه ها و تبلیغات گسترده در انجام این مهم کوشا باشد. دکتر درزی رئیس مؤسسه نیز در مورد مشکلات و موانع موجود در سر راه مؤسسه و مرکز بین الملل آموزش زبان فارسی مطالبی را به عرض ایشان رساندند. و خانم سلطانی نیز در مورد چگونگی تألیف لغت نامۀ بزرگ فارسی و کارهای انجام شده توضیحاتی دادند. این دیدار که در فضایی بسیار صمیمی برگزار شد بیش از سه ساعت طول کشید..