آموزش سالانه دوهزار فارسي‌آموز در مركز بين‌المللي آموزش زبان فارسي دانشگاه تهران
دكتر علي درزي رييس موسسه لغت‌نامه دهخدا و مركز بين‌المللي آموزش زبان فارسي درپايان دوره آموزشي پنجم سال 1396، اعلام كردند سالانه حدود دوهزار نفر در اين مركز به فراگيري زبان و ادبيات فارسي مشغول هستند كه در دوره اخير 233  نفر از 38 كشور در كلاس‌هاي اين مركز شركت كردند. ايشان دليل رشد كمي فارسي آموزان اين مركز را نشان از جايگاه بالاي علمي و ارتقاي سطح كيفي فعاليت‌هاي اين مركز دانستند كه همين امر باعث شده علاقه‌مندان يادگيري زبان فارسي از كشور‌هاي مختلف دنيا اين مركز را براي فراگيري زبان فارسي انتخاب كنند. ايشان همچنين افزودند فعاليت‌هاي جامعي همگام با برنامه سوم توسعه دانشگاه تهران در دست بررسي و اقدام است كه از آن جمله مي‌توان به تدوين سند برنامه راهبردي مركز،‌ استاندارد سازي شرايط آموزشي بين‌المللي، ارتباط مستمربا دانشگاه‌ها و مراكز فرهنگي خارج از كشور،‌ برگزاري كارگاه‌هاي دوره‌اي آموزش زبان فارسي در خارج از كشور،‌ عقد تفاهم نامه و همكاري با مراكز فرهنگي داخل و خارج از كشور، برگزاري جلسات نقد و بررسي آثار ادبيات فارسي در محل سالن همايش‌هاي مركز، برگزاري تورهاي ايرانشناسي،‌ برگزاري كارگاه‌هاي آشنايي با فرهنگ و هنر ايران، آموزش مجازي زبان فارسي و ... اشاره كرد.
لازم به ذكر است مركز بين‌المللي آموزش زبان فارسي در سال 1368 به پيشنهاد مرحوم دكتر سيد جعفر شهيدي و دكتر غلامرضا ستوده، به عنوان نخستين نهاد دانشگاهي با هدف گسترش و ترويج زبان و ادبيات فارسي در موسسه لغت‌نامه دهخدا تاسيس شد و هرساله پذيراي دانشجويان فراواني از نقاط مختلف دنيا است. كلاس‌هاي زبان فارسي اين مركز از سطح مقدماتي تا پيشرفته و در شش سطح برگزار مي‌گردند و بعد از اتمام دوره‌هاي پيشرفته چنانچه زبان‌آموزان مايل باشند، مي‌توانند به صورت اختياري در دورۀ عالي و ادبيات شركت كرده و با ادبيات كهن فارسي آشنا شوند.